כתבה ואיירה: אלונה פרנקל
גילאים: 1-3 / זמן הקראה: 5 דקות
תקציר
אפוס רחב היקף המלווה את יציאותיו של נפתלי מהרגע שנולד ועד שהפך לנודניק הזה בעבודה שתמיד חייב לדעת מה קורה אצל כולם, ואיך היה הסופ”ש ואיפה אתם בחג. או בקיצור, ילד קקה. ספר ויזואלי מאד שלא חוסך בפרטים שזה כמובן שלב חשוב וטבעי בתהליך הגמילה של הילדים וההיכרות שלהם עם הגוף שלהם ובלה בלה בלה. ראיתי מספיק חיתולים בחיים (רובם סגורים ומהודקים בפח אחרי שהיא החליפה להם), למה אני צריך לראות את החרא הזה?
רקע היסטורי
סיר הסירים או הסיר של נפתלי בשמו הלא רשמי, הוא ספרה הראשון והמצליח ביותר של אלונה פרנקל. לנפתלי יצאו כ-20 ספרי המשך אבל אף אחד לא הצליח לשחזר את ההצלחה של הראשון. בחודש הבא יעלה בנטפליקס סרט דוקו מרתק בו צופית גרנט מצליחה למצוא את נפתלי המקורי מהספר כולל צילומי ארכיון נדירים משנות ה-70. יחד, הם יוצאים למסע חוצה יבשות בחיפוש אחר הסיר המקורי. לא לפספס.
פוליטיקלי קורא
ספר שאולי הקדים את זמנו בפתיחות שלו. להפוך את תהליך הגמילה לטבעי, להראות הכל, אין יותר עכשווי מזה ואין הרבה ספרים משנות ה-70 שמצליחים לעמוד במשימה. מה שכן, אין את האבא בספר. רק אמא שלו מחליפה לו. זה דורש שינוי או לפחות ספר נוסף בסדרה על איך אבא שלו משתמש בחצי חבילת מגבונים כל פעם, הילד בורח לו תוך כדי ושניהם מסיימים את האירוע בזעקות ‘אמא אמא’.
בעיה נוספת היא האמינות. אחרי שנפתלי מבין מה עושים עם הסיר הוא ישר שמח מאד ומתחיל להשתמש בו. הו לא. זה ממש לא קורה ככה. הוא אולי שמח שיש לו צעצוע חדש לשחק איתו אבל הוא לא ממש מתיישב שם. איפה כל החודשים של המאבק והשכנועים והבכי והמחשבה שהילד כנראה לעולם לא יגמל? איפה הקונפליקט?
זה מצחיק אותי
גם להצחיק את הילד שלך זה חלק מהכיף. והקטע שבו נפתלי מנסה להבין מה עושים עם הסיר הוא בהחלט משעשע, במיוחד אם קוראים אותו באינטונציה הנכונה. וכמובן החלק שבו הוא ישב וישב וישב וישב. מי שמצליח לקרוא את כל הפעמים שהמילה הזו כתובה – שיקום. או בעצם שישב.
ולמסקנות
אין ספק שזו קלאסיקה שלעולם לא מתיישנת. באופן אישי אני מעדיף את הספר ‘אני והסיר שלי’ של טרייסי קורדרוי. כן, קוראים לה קורדרוי. אבל נפתלי הוא ספר חשוב והכרחי בכל בית וגם אתם צריכים אותו בזמן שיש לכם ילד בגמילה.
4 שמוליקיפודים